Ga direct naar: Hoofdinhoud
Speelhuis

Podcast: Vooruit naar het verleden 'Het Speelhuis'

Album cover

Luister hier 'Vooruit naar het verleden'.

Of scroll verder en lees meer over de podcast.

4 broers, een Speelhuis

In deze podcast nemen we jullie mee in het Bredase verleden. We gaan ver terug in de tijd om uit te komen bij de wortels van ons koninklijk huis, die hier zijn ontstaan. De podcast gaat over het speelhuis, dat door 4 halfbroers tot leven kwam.

Filips en Maurits

Filips bedacht alle plannen die uiteindelijk zijn Speelhuis hadden moeten vormen, hij kocht de grond en legde de bossen aan, maar de eerste steen die redde hij niet. Die eerste steen werd vervolgens door zijn erfgenaam en broer Maurits gelegd, hij rondde de bouw van het speelhuis af, niet geheel zonder slag of stoot.

Speelhuis

Justinus en Frederik Hendrik

Justinus vond zichzelf terug in het speelhuis, na het verlies van zijn beide broers brachten herinneringen aan het maliespel en de talloze feestelijke diners hem troost. Frederik Hendrik genoot van het speelhuis en zijn zoon blies, op zijn beurt, het familie erfgoed opnieuw leven in.

Eind goed

Al goed, hoewel de vele tegenslagen van de 4 broers ze niet in de koude kleren zijn gaan zitten door de jaren heen, was er een ding dat ze verbond, de mooie tijden in en rondom hun Speelhuis.

Het verhaal van Het Speelhuis hoor je in de laatste aflevering van ‘Vooruit naar het verleden’ aflevering 5: Het Speelhuis.

 


 

Speelhuis

Podcast: Vooruit naar het verleden 'Het Speelhuis'